NOVASOL KRÉTA SPRAY

Minden  információ a kréta festék sprayről ( Forrás :  http://www.shakingcolors.hu/2016/10/gyik-minden-informacio-kreta-festek-sprayrol.html/  )

A Novasol Spray volt az első gyártó, aki a világon először megjelent a piacon a vizes bázisú kréta festék sprayvel. Ez nem volt könnyű, hiszen rengeteg időt és energiát szenteltünk azért, hogy egy valóban különleges festéket alkossunk meg. Nem szeretnénk túlozni, de a kréta hatás annyira speciális, hogy mindeddig csak ecsetelhető formában tudták előállítani. Mióta 2015 júniusában bemutattuk a DIY Show-n a PintyPlus Chalk finish paint sprayt, hatalmas verseny indult a többi gyártó között. Először csak hitetlenül szemlélték a terméket, majd megpróbálták lemásolni. Mára a piacon találkozhatunk néhány olyan termékkel, amelyek hasonló hatást ígérnek, de ezek sajnos csak ígéretek. Több gyártó termékét is teszteltük, de az igazság az, hogy ezek csak matt vizes-bázisú zománcok és gyakorlatilag semmi közük nincs a kréta festékhez.

Mi megbecsüljük az időd

A PintyPlus kréta festék spray száradási ideje nagyon gyors. Már 10-15 perc elteltével száraz a felület és dolgozhatunk rajta. Új réteget festhetünk rá, lakkozhatjuk, csiszolhatjuk. A vásárlóinknak nem kell órákat várnia, hogy megszáradjon a festék és folytathassák a munkájukat. Az időre, mint legfontosabb erőforrásra tekintünk.

Mi az a kréta festék

Ez egy ultra matt, puha, sima, poros, kréta-hatású festék. Használatával könnyedén varázsolhatjuk a bútorainkat vintage, shabby chic vagy nordic stílusúvá.

Processed with MOLDIV

 

A PintyPlus Chalk finish paint spray tapintásra meleg, puha és bársonyos, teljesen eltér a hagyományos műanyag vagy szintetikus hatású festékektől. Ez egy nagyon fontos pont, hiszen ez az ami igazán megkülönbözteti a kréta festéket a többi terméktől. Azonban, ha valaki a hagyományos hatást szeretné elérni, annak ajánljuk a PintyPlus Evolution, Basic vagy Aqua sprayinket.

Előkészítés és védelem

A PintyPlus Chalk finish paint sprayhez nem szükséges alapozó vagy lakk használata. Ez általában a fa bútorok esetében teljesen igaz, ugyanakkor vannak olyan felületek, amelyek nagyon nedvszívóak (nyers fa- vagy laminált felületek), ilyenkor ajánlatos valamilyen alapozót használni. Erről bővebben itt olvashattok.

Ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzük a festett felületet javasoljuk a vizes bázisú kézműves lakk használatát, amely ugyan nem kötelező, viszont nagyon szépen kiemeli a színeket és egy plusz védelmet biztosít a felületen. Használhatunk erre a célra akár waxot is, hogy eltömítse a pórusokat.

A Chalk paint márkalogo-pintyplus-chalk-finish-spray-paint-300x300

A Chalk paint jelentése „kréta festék”, amely egy bizonyos festék típust jelent. A hagyományos, ecsetelhető kréta festék Annie Sloan nevéhez fűződik, aki sok évvel ezelőtt az Egyesült Királyságban regisztrálta ezt a márkanevet. Azonban ezt ugyanazon oknál fogva, mint amiért nem lehet regisztrálni például a „festék spray” vagy a „kóla” elnevezést, az európai hatóságok többször megtagadták ezt a formájú regisztrációt.

Mi is ezen a néven kezdtük el forgalmazni ezt a terméket. Azért használtuk a chalk paint elnevezést, mivel a nemzetközi piacokon is értékesítjük a terméket. A termék nagyon hamar nagyon sikeres lett, viszont az Egyesült Királyságban folyamatosan konfliktusunk volt a névvel, ezért úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk PintyPlus Chalk finish paintre.

A spray előnyei a hagyományos ecsetelős festékkel szemben:

  1. A sprayvel sokkal gyorsabban lehet dolgozni és egyenletesebb végeredményt tudunk elérni.
  2. Bárhova könnyedén elér. Akár olyan helyeket is le tudunk festeni vele, amelyeket ecsettel nem.
  3. Sokáig használható. Mivel az aeroszolos flakonban túlnyomás van, így ha csak a felét használtuk el, akár még évekig eltárolhatjuk gond nélkül. Nem szárad be úgy, mint a dobozos festékek.

Próbálj ki más márkákat.

A legjobb módja a gyártók fejlesztésének a választás. Tudd, hogy milyen terméket válassz. Próbáld ki több gyártó termékét és észre fogod venni a különbséget. A célunk nem csak egy termék gyártása, hanem az, hogy a számodra megfelelő terméket adhassuk át.
Mi hiszünk abban, amit csinálunk. Tudjuk mit, miért és kinek gyártunk. Segíts nekünk fejlődni, Nálunk mindig nyitott fülekre találsz. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük