Lakkbenzin vagy szintetikus hígító

Lakkbenzin: Kencék, olajfestékek, levegőn száradó alkidgyanta kötőanyagú festékek és lakkok hígítására alkalmas. Festés előtti zsírtalanításra kevésbé alkalmas.

Szintetikus hígító: Alkalmazási terület: Kencék, olajfestékek, levegőn száradó alkidgyantás lakkok és zománcok hígítására alkalmas. A higítót állandó keverés mellet, kisebb részletekben adjuk a festékhez, annak használati útmutatójában szereplő mennyiséghez. Továbbá, alkalmazható zsírtalanításra, festőszerszámok elmosására és a lecsepegett festék eltávolítására.

kérd

Mire használhatók a hígítók? A hígítok elsősorban, levegőn száradó alkidgyanta kötőanyagú festékek, lakkok és kencék hígítására alkalmas. Hogy milyen termékhez milyen hígító szükséges, és milyen arányban lehet hígítani, azt a termékeken lévő információknál megtaláljuk. Nagyon fontos, hogy hígításra csak olyan hígítót használjunk, ami a terméken fel van tüntetve. Ellenkező esetben a festék akár zseléssé vagy tejszerűvé is válhat, és így már felhasználni nem lehet, vagy minőségi probléma léphet fel. Hogy mennyire hígítsunk, egy festéket az attól függ, hogy történik a felhordás.

Szórásnál általában több, ecsetelésnél, hengerelésnél pedig kevesebb hígító szükséges. Zsírtalanításra is használhatjuk a hígítókat, persze nem mindegyik alkalmas erre a célra. A nitró és szintetikus hígító jól használható zsírtalanításra, a lakkbenzin kevésbé. A festés után a festőszerszámok elmosására és az elcsöpögtetett festékek eltávolítására szinte mindig használhatunk nitróhígítót. Tudta-e: Hogy a festékben a szilárd anyagok leülepednek, így csak felkeverés után látjuk a sűrűségét, tehát csak felkeverés után hígítsuk.

hígítók felülről lefelé kompatibilisek. Bármilyen festéket old a nitro hígító, sorban következő az észter hígító, utána az aromás hígító, majd a szintetikus hígító, leggyengébb a lakkbenzin. Mégsem érdemes minden festékhez a nitro hígítót használni, mert ez gyorsan szárad, és ha a hígító túl gyorsan jön ki a festékből a végeredmény nem lesz annyira sima és szép, mint a festékhez gyárilag ajánlott – festék dobozán található információ – hígító alkalmazása esetén.

Kevésbé gyakorlott festegetők a mennyiséggel is óvatosan bánjanak – túl sok hígító hozzákeverésétől a festék híg lesz, folyik, fröcsköl, cseppen, és nem takar.

jól festesz blog

  1. Aya |

    c9n re9gen az Azureust haszne1ltam, teljesen meovlgtam vele ele9gedve, de amint e1tve1ltott a Vuze-ra e9s beletett minden (szerintem) ff6lf6sleges dolgot, mint pl. az a youtube-hoz hasonlf3 videf3 letf6lte9st, vagy mit, meg hogy egyre tf6bb memf3rie1t hfazott, eze9rt e9n is az utorrentre ve1ltottam.Mivel szerintem egy torrent kliens maradjon anne1l,h fogja a torrent fileokat e9s tf6ltsf6n, az a dolga e9s semmi me1s. A ve1lte1s oka is csak aze9rt volt mert az uTorrent rendszerige9nye nagyon kicsi, meg nincs felesleges (zavarf3) dolgok benne.Letf6lte9sben meg szerintem mind a kettő ugyanolyan jf3.Habe1r szerintem az Azureus ne9v jobban hangzik mint az uTorrent .

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük