Lila szín és árnyalatai

A lila nagy kedvenc idén a divat terén, a lakberendezésben azonban érdemes csínján bánni vele. Hiába emelkedett és pompás hangulatú szín, a túl sok lila hosszútávon rontja a közérzetet, fokozza a depresszióra való hajlamot, rosszkedvet teremt.Ez elsősorban attól függ, hogy melyik színből milyen arányban van jelen a lilában: ez a szín ugyanis nem más, mint a vörös és a kék keveréke. Amennyiben a kék dominál, a vörös elveszti benne energetizálóhatását, és a szín hosszútávon nyomasztó hatással bír majd.(Femina)

lilasz1

A lila hideg, de merész és erőteljes szín, melynek különösen a szürkével kombinálva lehet kellemes hatása, de jól megy a zöldhöz is.Ha komor a hangulatod, vagy kreatív ötletekre van szükséged, támaszkodj bátran erre a színre. A lakásod dolgozószobáját úgy alakítsd ki, hogy abban a lila szín domináljon. Ez ugyanis serkenti az agyad kreatív központját, és segít koncentrálni. Nem utolsó sorban pedig segít megszüntetni a fejfájást!
Nagy tömegben azonban nyugtalanító, és már-már kellemetlen lehet.Ezért ha teheted ne fess egy teljes falfelületet erre a színre. Különösen, ha Te vagy valamely lakótársad hajlamos a depresszióra. Használj mellé sárgát, jó kontrasztok mellette a zöld és a fehér. Különösen a natúr, világos színű fabútorok illenek hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük