Sárga ( határozottság, derűlátás)

Optimizmust, megvilágosodást és boldogságot kelt. A pozitív jövő igéretét hordozza. Élénkít, értelmileg stimulál, aktiválja a memóriát, ösztönzi a kommunikációt.
sárga

Érdekesség:
A sárga a Nap színe. A Nap éltető energiája minden eleven lényre hat. Fénnyel tölti meg a homályos sarkokat, életet lehel az eldugott zugokba. A hajdani Kínában a nevetés színének tartották. A sárgákra úgy tekinthetünk, mint szellemi serkentőkre. Minden szobába jók, ahol teremtő munka vagy tanulás zajlik. Mégse vigyük túlzásba a sárga szín használatát, mert fejfájást okozhat. A sárga emeli a szoba hangulatát, az embereket boldoggá és vidámmá teszi, szóval bátran használhatjuk ott, ahol szórakozni és szórakoztatni szeretnénk.

forrás : Szurovecz Miklós
A citromsárga örömöt, napfényt és boldogságot áraszt. Tökéletes választás a konyhába, étkezőbe és a fürdőszobába is, ahol energizáló hatást eredményez, valamint barátságossá teszi a kis tereket. Annak ellenére, hogy a sárga egy vidám szín, nem szabad a fő színekkel kombinálni! Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek türelmetlenebbek egy sárga helységben és a babák sem szeretik (!). Nagy mennyiségben frusztráló hatása lehet és haragot kelthet az emberekben, így bánj vele mértékletesen! Ennek ellenére, ha megfelelően használod, tisztítja a tested és ösztönző hatással lesz rád mondjuk egy sárga fürdőszoba.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük