2018. február hónap bejegyzései

Leckéink 1.,

Ha mindig tetszik az embereknek, amit mondasz, akkor még soha nem mondtad az igazat. Ha senkit nem dühít a szöveged, akkor valószínűleg elég lapos lehet a mondanivalód.
Erre érdemes emlékezni az év minden napján.

Christian Darnel

E99F1A97-FC14-4B72-9C0E-B6AD27C0DF71

Vasárnapi suttogó

A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van. Tisztává tesz és könnyűvé. Érzéseket ad, amiket nem vásárolhatnál meg Dárius kincsén sem, s amiktől nem foszthat meg semmiféle hatalom.

Wass Albert

41FA26C5-C943-4AAB-9323-BE0F7EE688EE

 

Akril toll fekete és fehér színben

Új termékünk 🙂

Matt felületet ad,gyorsan szárad,mint az akril spray,kis golyókkal lehet a festéket fellazítani,jól össze kell rázni. Száradás után eltávolítása : festékmaróval történik. Ára : 995Ft ( árváltozásig )

Forgatható toll hegy, így bármilyen jelölési feladatra használható. Nagy láthatóság és tartósság a legtöbb felületen,

mint fém, műanyag, fa, üveg, kerámia, karton, textil stb.

Általános jelölési célokra használható, részek jelölésére, minőségi megjelölésekre.

8F39E83C-69D4-4BF8-A766-B23F98AAF0E4

Rozsdás felületek kezelése

festék szakértő
Forrás : http://festekszakerto.hu/alapfeluletek.htm

Mindenek előtt a festékválasztás szempontjából is meg kell különböztetni az un. vasfémeket (acél, vas) és az egyéb fémeket, mint pl. az alumínium, horganyzott felületek vagy a réz felületek. Ez utóbbiak festése speciális anyagokat igényel.
Az acél felületek festése előtt az esetleges rozsdát minél jobban el kell távolítanunk, ami történhet optimális esetben szemcseszórással, de a gondos és alapos drótkefélés, kézi vagy gépi csiszolás is megfelelő. A felületen minél kevesebb rozsdafolt marad, annál tartósabb lesz a bevonatunk. Lemezes, vastag rozsda nem maradhat egyáltalán a felületen.
A különböző rozsdaátalakító anyagok használata sokszor vezet negatív eredményhez. Ezek többségében foszforsav származékok, így használatuk során különböző vas-foszfátok keletkeznek. Ezek között van olyan vegyület, amely vízoldható, így külső térben a festés hibahelyein bejutó víz a film alól ki tudja oldani a vas-foszfátot. A foszfátozás iparosított technológiával, üzemi körülmények között megbízható felületelőkészítés, de házilagosan ill. építési körülmények között megbízhatatlan technológia.
Ha az acélfelületről eltávolítottuk a rozsdát még zsírtalanítanunk is kell. Erre a legjobb módszer, ha nagyobb felületet kell festenünk, a mosógatószeres vízzel vagy emulziós zsíreltávolítóval (pl. Brigeciol) történő lemosás. Gondolom, most meghökkentek, hiszen éppen az előbb rozsdátlanítottunk…És sokan oldószeres ronggyal dörzsölik át a felületet…Ismét gondoljunk bele: a rongyban lévő oldószer a zsírokkat feloldja, és a rongy maga is zsíros oldószerrel itatódik át. Majd ezzel a ronggyal tovább dörzsöljük a felületet, azaz elkenjük a feloldott zsírokat, melyek az oldószer elpárolgása után ott maradnak. Nem csináltunk semmit…
Viszont a vizes lemosás után a felületnek teljesen száraznak kell lenni!
A nem vasfémek festése teljesen speciális előkészítést és anyagokat igényel, ha ilyen feladatot kell megoldani, kérdezzen!

 

D6F40429-9803-4BF2-B97A-7DA68582BB68