2017. július hónap bejegyzései

PintyPlus Aqua spray

Szeretsz a fülledt nyári estéken a kertben ücsörögni? Akkor a Masni Dekoráció legújabb projektjét akár Te is elkészítheted otthon. Sőt ha nincs kerted, csak erkélyed, akkor sem gond, hiszen az új PintyPlus AQUA vízbázisú, alscsony nyomású sprayt akár a lakásban is tudod használni.

Amire szükséged lesz:

Kell egy csinos husáng, pár kiürült, kimosott, kicsi befőttes üveg, kampós csavarok, virágkötöző drót és persze festék. Na, de milyen? Mi most az új, Novasol Spray Pinty Plus Aqua termékcsaláddal dolgoztunk, melyet beltéren, nehezebben szellőző helyeken is könnyedén használhattok. A vizes bázisú festék spray matt, alacsony nyomású és kimagasló fedőképességű és kevésbé szóródik, mint hagyományos spray-festék társai, így kevesebb felület letakarásával is tisztán tudunk dolgozni.

Első lépésben nyírfát “csinálunk” a husángból. Ehhez fehér festéket használtunk. A husángot alaposan portalanítsuk, így szebben tapad majd rajta a festék.

D1CD6514-56C5-41C4-A950-5E94E78AC9EAMásodik lépésben fessük le a befőttes üvegek alját. Ha szép, markáns elválasztást szeretnél a festett és nem festett terület között, akkor használj maszkolószalagot (mint mi is tettük), ha tetszik az elmosódott átmenet, akkor nem kell szalag, fesd le a befőttes üvegek alját és oldalát pár cm magasságban

Mi most az üvegeket tartó drótokat is lefújtuk harmadik lépésként, mert csak sötétzöld színű drótot kaptunk és annak a színe nem annyira illeszkedett a színpompás üvegeinkhez…

Negyedik lépésben összeraktuk az alapot, amire majd felakasztjuk a színes mécsestartóinkat. A lefestett husáng két szélére egyszerű spárgát kötöttünk, a hosszát pedig felosztottuk nagyjából egyforma közökre. Egy kombinált fogó segítségével betekertük a husángba a kampós csavarokat.

A cikk forrása : http://www.shakingcolors.hu/2017/07/diy-szines-kerti-mecsestartok.html/

 

 

 

Magyarságunk

“Abban a percben meg kellett volna érezzem, hogy mit jelent magyarnak lenni. Elsősorban jelent örömet, mindazt az örömet, ami becsületes szándékban s a munkában megterem, meg azt az örömet is, hogy az igazság mindig erősebb a hamisságnál, még akkor is, ha hosszú ideig szemérmesen eltitkolja erejét. Második sorban jelent büszkeséget, hogy bírni tudtuk a szenvedést, amit azért rakott Isten a vállunkra, hogy általa megerősödjünk egyrészt, másrészt pedig tanuljunk belőle és igazságosabbak tudjunk lenni másokkal, mint azok voltak velünk. Jelent még erős és jókedvű elhatározást is, hogy no világ, most aztán csudálkozz, ha újra kezembe veszem a kaszát. De ugyanakkor bánatot is jelent, igaz testvéri bánatot azok miatt, akik számára továbbá is a remény marad magyarságuk egyetlen vigasztalása. Ennyi mindent jelent magyarnak lenni, és éppen az a szép benne, hogy örömet is és bánatot is, büszkeséget is és erős elhatározást is egyszerre jelent.”

Wass Albert

IMG_5870

Gondolatok kavicsok

-Mondd mi a gond ?
– …. Prostitulálódnak a kapcsolatok. Az adás nem önmagáért történik,hanem elvárásból.Cserekereskedelem . Ha nem azt kapom,amit elvárok,a kapcsolat mehet a kukába.
Instant megoldások.Félreértelmezett itt és mostban élés . Mának élj , szól mindenhol…
Mában élj ! – így lenne helyes .
jogo

IMG_5869

PINTYPLUS AQUA VIZES BÁZISÚ FESTÉK SPRAY 2017

Új termékünk a héten érkezik 🙂

PINTYPLUS AQUA VIZES BÁZISÚ FESTÉK SPRAY 2017

A PintyPlus Aqua 2017, vizes bázisú festék sprayt beltéri használatra terveztük, hiszen nehezebben szellőző helyeken is könnyedén használható. A vizes bázisú festék spray matt, alacsony nyomású és kimagasló fedőképességű.

A formula megalkotásakor két fontos szempontot tartottunk szem előtt:

Az egészség és a környezet maximális védelme.
Festés a legkisebb mellé szórással, anélkül, hogy közelről fújva megfollyon a festék.
Ösztönözze a kreativitást.

IMG_3619
Alkalmazás:

Ez a vizes bázisú festék spray alacsony nyomású, így akár a lakásban is használható. A felhasználásának módja szinte végtelen! Dekorálhatunk kisebb tárgyakat, használhatjuk kézműves, művészeti célokra, akár scrapbookozáshoz is. Alkalmazható papíron, kartonon, fán, kövön, fémen, betonon, műanyagon vagy polisztirol felületeken is. Maximális fedés, matt, egyenletes végeredmény. Használható kültéren és beltéren egyaránt.

Technikai jellemzők:

Kiszerelés: 210cc/150ml = 0,7m2
Felületi száradás: 30 perc, Teljes száradás 1óra
Átfesthető: 30 perc után

 

Nagyon jó tapadás fán, parafán, polisztirol, rozsdamentes acél, szénacél és sok más felületen is.

 

Hogyan alkalmazzuk?

A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes.

Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót).

Előzetesen már festett felületek esetében, ha a rajta lévő festék jó állapotban van, finoman csiszoljuk meg, érdesítsük fel a felületet. Ha rossz állapotban van a festék a felületen, akkor a Greenox festékeltávolító spray használatát javasoljuk.
Műanyag felületek festéséhez a PintyPlus Tech műanyag alapozó sprayt javasoljuk. Ezzel az alapozóval akár üveg felületekre is festhetünk.

Az AQUA vizes bázisú spray 15 percen belül szappanos vízzel eltávolítható.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.