2016. január hónap bejegyzései

A Lovasíjász

A téli időszak egy festék üzlet életében csendesebb időszak.Ilyenkor van idő kicsit olvasni,moziba menni. Egy filmélményemet osztanám meg Veletek: Kaszás Géza : A Lovasíjász című filmjét néztük meg a családommal. Amellett,hogy a film pozitiv üzenet sokaságát közvetíti,gyönyörű képekkel,lélekerősítő gondolatokkal, a film végén a vastaps megdöbbentő erejű volt…Ha módotok van ,nézzétek meg ezt a filmet !
Közzétesszük a leginkább érintett ember véleményét “A Lovasíjász” című filmről:
Hosszas keresgélés után sem találtam olyan tulajdonságot magamban, amit ne fedeztem volna föl másokban is, sőt számtalan esetben magasabb szinten, mint bennem. Sem szakmai tudásomban, sem elhivatottságomban nincs semmi, ami mások fölé emelhetne. Akkor miért tapsol minden néző állva egy zsúfolásig megtelt moziban a premieren?
Kaszás Géza filmjében sincsenek olyan elemek, melyeket más mozifilmek fölé lehetne helyezni. Megfelelő szakmai és technikai háttérrel három évig forgattak, majd Géza egy sajátos szemszögből összerakta a film jeleneteit. Akkor miért tapsol minden néző állva egy zsúfolásig megtelt moziban a premieren?
Ha a robbanás nagyságát nem a témában rejlő túlnyomás hozza létre, akkor annak hatását a közönségben lévő vákuumban kell keresni. Meggyőződésem, hogy esetünkben nem a terített asztal fényűző eleganciája és az ételek rafinált ízvilága éri el a hatást, hanem az asztalhoz ülők éhsége. Az összecsapódó tenyerek által keltett légmozgás a változás utáni vágy előszelét hordozza.
-Kassai Lajos-

image

Coror Rapid Cimke és Ragasztó eltávolító ?

Coror Rapid Cimke és Ragasztó eltávolító?!
Igen!

image
Egy nagyon kedves embertől hallottam régebben, hogy a dolgok azok, amire használjuk őket. És ez mennyire igaz!
Jártál már úgy, hogy festés után az üvegfelületről nem távolítottad el időben a maszkoló ragasztót (netán nem kültéri maszkolót használtál a nap-sütötte ablaküvegen )? Vagy egy számodra tetszetős üveget, palackot fel akartál használni házi lekvár, befőtt, szörp, pálinka stb. tárolására saját cimkével, de a gyári cimkét lehetetlen eltávolítani? Vagy egy megvásárolt tetszetős tárgyon ott éktelenkedik az árcimke? Még a papírhordozót csak-csak le lehet áztatni, de akkor is ott marad a felületen az a nyúlós, nem túl szép látvány ragasztó, pengével sem lehet eltávolítani!
Itt a megoldás: bekened a cimke/ragasztó-maradványt Coror Rapid Festéklemaróval, és 2-3 perc múlva spaklival lazán le lehet tolni, törölni az addig eltávolíthatatlannak hitt ragacsot!
Ps.: mindig próbáld ki, nem oldja-e a kezelendő felületet – különösen műanyagok esetén – a festéklemaró!

forrás : Festék Bázis