2015. május hónap bejegyzései

Platinum Beltéri Falfesték Új Színekkel

A Poli-Farbe Platinum színes, egyrétegű beltéri falfestéket a fogyasztói, vagyis a Te igényed hívta életre.

Nyitva tartásunk : Hétfőtől-csütörtökig : 7 órától-18 óráig,Péntek : 7 órától-17 óráig ,Szombaton 7 órától 14 óráig, Vasárnap : zárva

Tulajdonságainak köszönhetően a falfestés könnyedén elvégezhető: csepegésmentes, egyrétegű, extra nagy fedőképességű, illatosított és nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet sem.

platinum új

A hazai fejlesztésű falfestéket a piaci visszajelzések mellett hazánk legrangosabb hazai minősítő-rendszere is többször díjazta, kétszer ismerték el Magyar Termék Nagydíjjal a terméket.

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték jelenleg 53 színárnyalatban kapható, amelynek köszönhetően a számodra kedves stílus és szín biztosan megvalósítható. A falfelületünk festés után matt, tartós és könnyen tisztíthatóvá válik!

Felhasználás és alkalmazás

A Platinum falfesték alkalmazható új vakolt-, régi festett-, gipszkartonon- és tapétázott felületeken is. A festéket rövid, finom szőrű hengerrel érdemes felvinni a felületre.

Használat előtt

A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni, ha a felhordás indokolttá teszi, vízzel maximum 5-10%-ban hígítható.

Alapozás

A felületnek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por- olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A még festetlen mész-, mészcement vakolatokat fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd Poli-Farbe Platinum mélyalapozóval alapozzuk. Erősen szívó, porózus felületeken (pl. gipszkartonnál, glettelt felületeknél) is alkalmazzunk Poli-Farbe Platinum mélyalapozót.

Felületenként eltérő alkalmazás indokolt

A régi bevonatoknál a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani.

Festés előtt minden esetben használjunk Platinum diszperziós mélyalapozót. A mélyalapozóba 5-10%-ban elkevert Platinum falfesték megkönnyíti az alapozást, láthatóvá teszi az alapozott, és nem alapozott felületek közötti különbséget. Hogy ezt elérje, a Platinum falfestéket először külön, a térfogatával kb. azonos mennyiségű mélyalapozóval kell elkeverni, ezután könnyen elkeverhető a teljes mélyalapozó mennyiséggel.

A megfelelően előkészített falfelületre egy, vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felfesteni. A második réteg felhordása előtt a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően min. 2 óra száradási idő szükséges.

Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. Ekkor a festéket kb. 5% vízzel kell hígítani. A tapéta tiszta, pormentes és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg festése között legalább 3-4 óra száradási időt kell biztosítani.

A termékkel nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét.

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

Mindennapok motivációja

“Az élet olyan, mint a mellény: ha rosszul gombolta az ember, hiába keresi rajta a hibát. Ki kell gombolni végig az egészet, és kezdeni elölről. ”

Wass Albert: A kastély árnyékában

Nyitva tartásunk : Hétfőtől-csütörtökig : 7 órától-18 óráig,Péntek : 7 órától-17 óráig ,Szombaton 7 órától 14 óráig, Vasárnap : zárva

mellény

Dulux ,A Nagyvilág színei

Színezd újra a Nagyvilág Színeivel!

Nyitva tartásunk : Hétfőtől-csütörtökig : 7 órától-18 óráig,Péntek : 7 órától-17 óráig ,Szombaton 7 órától 14 óráig, Vasárnap : zárva

Kiváló minőségű matt, latex emluzió fal- és mennyezetfestésre. A Nagyvilág Színei termékcsalád az új, egyedülálló Pigment Pro formulának köszönhetően csúcsminőségű pigmentek optimális koncentrációja, mely kivételes fedőképességet, tartós színeket és mosásállóságot biztosít. A szennyeződések, pecsétfoltok könnyen eltávolíthatók megőrizve a fal színét és ideális megjelenését. 56 színben kapható.

dulux festés

Rétegek száma:

1-2 réteg

Adathasználattal kapcsolatos részletek

A felületek előkészítése:

A felületnek száraznak, épnek és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, új vakolás esetén a felület 3-4 hét után festhető. A felületről távolítsa el a repedezett, rosszul tapadó, levelesen leváló, táskásodó, vagy felpikkelyesedett korábbi bevonatokat (pl. meszelt fal, enyves festék), illetve az esetleges tapétaragasztó maradványokat. A felületi hibákat javítsa ki finomglettel, majd csiszolja simára. Alapozzon Dulux Grunt mélyalapozóval. Egyéb korábban már festett vagy nem homogén felületen végezzen próbafestést. Várjon, míg megszárad a festék, és ha nincs megelégedve az eredménnyel, az 1-3 pontokat ismételje meg.

Festés:

A festéshez használjon rövidszőrű Dulux hengert. A festék ecsettel vagy airless szórással is felhordható, a festékszóró gép használati utasításainak megfelelően. Használat előtt jól keverje meg a festéket. A festéket 1-2 rétegben kell felvinni, a második réteg felvitele előtt várjon 2-4 órát. Festéskor a hőmérséklet legyen +10°C és +28°C között, a relatív páratartalom 80% alatt. A festék fedőképessége az adott felület minőségétől függően változhat. A megfelelő színtónust a festék a teljes száradás után éri el.

Literenként 12-14 négyzetméterrel lehet számolni a kiadósságot egy rétegben.

Forrás: http://www.dulux.hu/hu/termekek/dulux-a-nagyvilag-szinei