2014. április hónap bejegyzései

ÉRVEK Egyesület

Érdekvédelem a Vállalkozókért Egyesület a Kis- és családi vállalkozások boldogulásáért

érvek0

Az Egyesület célja és feladatai

Az Egyesület célja a kis- és családi vállalkozások piaci tevékenységének folyamatos,
sokoldalú segítése, az alapítástól a működésen át az érdekképviseletig és védelemig. Szakmai szervezetekkel történő együttműködés révén megalapozott érvekkel védeni az egyesület tagjainak érdekeit a jogszabályi anomáliák okozta esetekben. Képviselni az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került vállalkozások érdekeit. A döntés előkészítő folyamatokban, közösen kialakított érvek mentén, felvállalni az együttes fellépést a döntéshozók előtt.
Egyesületünk tagjai az egyesületen kívül folytatott gazdasági tevékenységükben egyben minőségi garanciát jelentenek a piac más szereplői számára, tevékenységük egyértelmű érvek lesznek a tisztességes piaci magatartás megvalósíthatósága mellett.

Kövess minket a facebookon és várunk tagjaink közé!

https://www.facebook.com/pages/%C3%89RVEK/286666164830275?ref=hl

Lakkbenzin vagy szintetikus hígító

Lakkbenzin: Kencék, olajfestékek, levegőn száradó alkidgyanta kötőanyagú festékek és lakkok hígítására alkalmas. Festés előtti zsírtalanításra kevésbé alkalmas.

Szintetikus hígító: Alkalmazási terület: Kencék, olajfestékek, levegőn száradó alkidgyantás lakkok és zománcok hígítására alkalmas. A higítót állandó keverés mellet, kisebb részletekben adjuk a festékhez, annak használati útmutatójában szereplő mennyiséghez. Továbbá, alkalmazható zsírtalanításra, festőszerszámok elmosására és a lecsepegett festék eltávolítására.

kérd

Mire használhatók a hígítók? A hígítok elsősorban, levegőn száradó alkidgyanta kötőanyagú festékek, lakkok és kencék hígítására alkalmas. Hogy milyen termékhez milyen hígító szükséges, és milyen arányban lehet hígítani, azt a termékeken lévő információknál megtaláljuk. Nagyon fontos, hogy hígításra csak olyan hígítót használjunk, ami a terméken fel van tüntetve. Ellenkező esetben a festék akár zseléssé vagy tejszerűvé is válhat, és így már felhasználni nem lehet, vagy minőségi probléma léphet fel. Hogy mennyire hígítsunk, egy festéket az attól függ, hogy történik a felhordás.

Szórásnál általában több, ecsetelésnél, hengerelésnél pedig kevesebb hígító szükséges. Zsírtalanításra is használhatjuk a hígítókat, persze nem mindegyik alkalmas erre a célra. A nitró és szintetikus hígító jól használható zsírtalanításra, a lakkbenzin kevésbé. A festés után a festőszerszámok elmosására és az elcsöpögtetett festékek eltávolítására szinte mindig használhatunk nitróhígítót. Tudta-e: Hogy a festékben a szilárd anyagok leülepednek, így csak felkeverés után látjuk a sűrűségét, tehát csak felkeverés után hígítsuk.

hígítók felülről lefelé kompatibilisek. Bármilyen festéket old a nitro hígító, sorban következő az észter hígító, utána az aromás hígító, majd a szintetikus hígító, leggyengébb a lakkbenzin. Mégsem érdemes minden festékhez a nitro hígítót használni, mert ez gyorsan szárad, és ha a hígító túl gyorsan jön ki a festékből a végeredmény nem lesz annyira sima és szép, mint a festékhez gyárilag ajánlott – festék dobozán található információ – hígító alkalmazása esetén.

Kevésbé gyakorlott festegetők a mennyiséggel is óvatosan bánjanak – túl sok hígító hozzákeverésétől a festék híg lesz, folyik, fröcsköl, cseppen, és nem takar.

jól festesz blog

Üzletanyu Konferencia 2014. május 23.

Vida Ágnes pszichológus, online marketing szakértő, az Üzletanyu Születik c. üzleti sikerkönyv szerzője. 2007-ben indította első online vállalkozását, ami alig néhány hónap alatt vált piacvezetővé. A saját vállalkozásai mellett 2008 óta a Gazdagmami.hu-n tanítja, hogyan lehet online vállalkozást indítani minimális befektetéssel.

Kíváncsian várom az előadását 🙂

gazdagmami0

 

 

A gyermekvállalás nehéz döntések elé állítja az anyákat:

1. Eldöntheted, hogy teljesen lemondasz a munkáról és csak a gyermekneveléssel foglalkozol

2. Kereshetsz átmenetileg részmunkaidős vagy távmunkás állásokat (ha találsz) a korábbinál jóval kevesebb fizetésért

3. Megpróbálhatod összeegyeztetni a munkahelyet és a családot – ám ez komoly lemondásokkal és kompromisszumokkal jár.

Van más megoldás is?

Igen!

Ezeket a lehetőségeket hozzuk el és mutatjuk be neked az Üzletanyu konferencián.

Kinek szól?

Sokan vannak, akik azt remélik, a sorsuk jobbra fordul. Ez akonferencia azoknak szól, akik tenni akarnak érte.

  • Kismamáknak, akik a baba mellett szeretnének elkezdeni otthonról pénzt keresni,
  • Anyukáknak, akik nem tudnak vagy nem szeretnének visszatérni a munkahelyükre és keresik a választ a Hogyan tovább?- kérdésre,
  • Előrelátó nőknek, akik a gyermekvállalás előtt már azon gondolkodnak, hogyan dolgozhatnának önállóan továbbra is, amikor majd gyerekük lesz,
  • Belevaló nőknek, akik szeretnének valami újba kezdeni, vállalkozni, de még nem tudják, hogyan,
  • Vállalkozó nőknek, akik már tudják, hogy a cégük nagysága a tudásuk mértékén múlik.
  • És természetesen szívesen látjuk az apukákat is :
  • http://www.gazdagmami.hu/uzletanyu/

A színek megérintik testünket és lelkünket

A különböző színek különböző módon hatnak ránk. A spektrum minden színe egy bizonyos szervcsoportot stimulál. Az a szín, amely a legkedvesebb számunkra, saját hullámhosszunkon rezonál – ezzel vagyunk leginkább összhangban. Amikor egy bizonyos színhez vonzódunk, valójában a „karakteréhez” vonzódunk. Sőt, jellemzőivel azonosulunk és felismerjük jellemzőit saját magunkban. Ezért azt mondhatjuk,hogy kedvenc színünk tükrözi jellemünket.

színek كـوكـتـيـل

Számos kutatás kimutatta például, hogy az extrovertált emberek – akik aktívak, sokat járnak szórakozni és sok energiával rendelkeznek – élénk, vibráló színekhez vonzódnak. Az introvertált emberek viszont – akik visszahúzódóak, érzékenyek és óvatosak – jobban szeretik a szelíd, nyugodt színeket.

A színek hatása

A színek emberekre kifejtett hatása ősidők óta ismeretes az emberiség számára. A színek nemcsak az emberek hangulatát befolyásolják, hanem gyógyító erejük is van. A színterápiát kedvező hatása miatt már az ókorban is használták: Egyiptomban, Indiában és Kínában. A színterápia az ősi indián kultúrákban is ismert volt.

A 20. század elején Európában komolyabb tudományos kutatásokat kezdtek folytatni a színek emberi szervezetre kifejtett hatásáról. A 40-es évek elején, S.V. Krakov orosz tudós megállapította, hogy a vörös szín az autonóm idegrendszer szimpatikus részére van hatással, míg a kék serkenti a paraszimpatikus idegrendszert. Ezeket a kutatási eredményeket Robert Gerard munkája 1958-ban megerősítette. Azt fedezte fel, hogy a vörös szín feszültséget, szorongást, félelmet, nyugtalanságot kelt, (amelyet a fizikai, pszichológiai és szociális stressz hoz létre), míg a kék szín nyugtat.

A 50-es években a kék fényt ízületi gyulladásokra kezdték használni. A terápia eredményeképpen a betegek fájdalomérzete enyhült. Akkoriban a kék fényt sérült szövetek, a tüdő és a bőr gyógyítására is használták.

1990-ben néhány amerikai publikációban írtak a kék fény alkalmazásának sikeréről számos testi probléma kezelésével kapcsolatban, például a függőség, az impotencia és a depresszió kezelésére. A vörös fény migrénes fejfájás esetén mutatkozott hatásosnak.

Továbbá a legújabb kutatások kimutatták, hogy a vörös fény 13,5%-kal növeli az ember erejét és 5,8%-kal növeli a kéz elektromos izomaktivitását. Ezért használják a vörös fényterápiát sportsérülések kezelésére.

Összefoglalásképpen elmondható, hogy a tudományos kutatások alapján ma már elfogadják, hogy a színek rendelkeznek terápiás hatással különböző orvosi kezelési területeken. A színterápiás kezelés számos gyakorlati és tudományos tapasztalaton nyugszik. Napjainkban a színterápia kiemelkedő helyet foglal el az alternatív kezelési módszerek körében.

A három alapszín

Az alapszínek a vörös, a kék és a sárga, a kiegészítő színek pedig a zöld, a narancs és a lila. Goethe, a német költő bemutatta, hogy az összes színárnyalatot kikeverhetjük a három alapszínből: a vörösből, a sárgából és a kékből.

Forrás : http://tudnodkell.info/szinterapia-ami-jo-a-testednek-es-a-lelkednek/

Lila szín és árnyalatai

A lila nagy kedvenc idén a divat terén, a lakberendezésben azonban érdemes csínján bánni vele. Hiába emelkedett és pompás hangulatú szín, a túl sok lila hosszútávon rontja a közérzetet, fokozza a depresszióra való hajlamot, rosszkedvet teremt.Ez elsősorban attól függ, hogy melyik színből milyen arányban van jelen a lilában: ez a szín ugyanis nem más, mint a vörös és a kék keveréke. Amennyiben a kék dominál, a vörös elveszti benne energetizálóhatását, és a szín hosszútávon nyomasztó hatással bír majd.(Femina)

lilasz1

A lila hideg, de merész és erőteljes szín, melynek különösen a szürkével kombinálva lehet kellemes hatása, de jól megy a zöldhöz is.Ha komor a hangulatod, vagy kreatív ötletekre van szükséged, támaszkodj bátran erre a színre. A lakásod dolgozószobáját úgy alakítsd ki, hogy abban a lila szín domináljon. Ez ugyanis serkenti az agyad kreatív központját, és segít koncentrálni. Nem utolsó sorban pedig segít megszüntetni a fejfájást!
Nagy tömegben azonban nyugtalanító, és már-már kellemetlen lehet.Ezért ha teheted ne fess egy teljes falfelületet erre a színre. Különösen, ha Te vagy valamely lakótársad hajlamos a depresszióra. Használj mellé sárgát, jó kontrasztok mellette a zöld és a fehér. Különösen a natúr, világos színű fabútorok illenek hozzá.