2014. március hónap bejegyzései

A piros szín

piros szín abszolút domináns, árnyalatai a jelentést, asszociációt nagyban módosítják. A vért, az életet, a háborút, halált, tüzet, veszélyt, bűnt, harcot, erőt, energiát, dominanciát, erotikát, vágyakat, kacérságot és a szerelmet jelképezi. Fiziológiai hatása is van, ugyanis emeli a vérnyomást, növeli a lélegzésszámot és a belső folyamatokat is felgyorsítja. Hiperaktív, lelki problémákkal küszködő, szívbeteg és stresszben élő személyek esetében nem javasolt piros színt elhelyezni a környezetükbe és a piros színű ruhák viselete, ugyanis agressziót válthat ki, fokozhatja a rosszullétet.

piros0

 

A bizonytalan, félszeg, feltűnésre vágyó emberek számára pedig éppen ajánlott szín, mivel még az önbizalmukat is növeli. Napjainkban a veszély jelzésére, figyelemfelkeltésre, a szerelem és erotika szimbólumaként továbbá a nőiesség hangsúlyozására használjuk. Szinte köztudott, az, ami piros, kiemelkedik a környezetből ennek megfelelően használjuk! Az erő jelképeként nem véletlen, hogy számtalan ország zászlajában és címerében megtalálható. Világos árnyalatai a szerelmet, szenvedélyt, míg a sötétebb árnyalatok az erotikát, rosszindulatot, dühöt, erőt jelképezik. Tehát az árnyalatokat ennek megfelelően érdemes kezelni.

Egyesület Kisvállalkozók Érdekeiért

Politika mentes egyesület,mi alapítjuk kisvállalkozók magunkért!
Egyesület Kisvállalkozók Érdekeiért

Alulról szerveződő egyesület ,mely megoldásokat-segítséget keres a kisvállalkozók életének megsegítésére.

Kiskereskedők, mikrovállalkozások Csatlakozzatok!
Vegyük kezünkbe a sorsunkat!
http://www.1esulet.hu/index.html

eké

1Esület
www.1esulet.hu
Ez a honlap azért jött létre, hogy az online pénztárgépre kötelezett kiskereskedők figyelmmel kísérhessék az ügyben történő eseményeket, a fórumban megvitathassák az őket érintő problémákat, teendőket és vállalkozásainkat érintő további kérdéseket.

JELENTKEZNI LEHET:
https://www.facebook.com/groups/331648193637946/

A zöld

Zöld (béke, belső nyugalom)

A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szüntetheti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát helyreállítja.

zöld szurovecz miklós

Érdekesség:
Szemünk a természet zöld színeit ezernyi árnyaltban képes érzékelni – ki ne élte volna át egy erdei séta jótékony, fáradtságot, kimerültséget csökkentő, pezsdítő hatását.
A zöld a színskála közepe táján található. A természet színe. Csillapítja a lélek háborgását, visszaadja a belső békét. Kínában a béke és a hosszú élet színe. Tavaszi szín, az újrakezdés és a növekedés jelképe. A zöld pihentet és békét áraszt, az alvást és a pihenést szolgáló szobákban jó helyen van. A zöld lecsendesíti az elmét, és kioltja a nyughatatlanságot.

 

Szurovecz Miklós