2014. február hónap bejegyzései

Sárga ( határozottság, derűlátás)

Optimizmust, megvilágosodást és boldogságot kelt. A pozitív jövő igéretét hordozza. Élénkít, értelmileg stimulál, aktiválja a memóriát, ösztönzi a kommunikációt.
sárga

Érdekesség:
A sárga a Nap színe. A Nap éltető energiája minden eleven lényre hat. Fénnyel tölti meg a homályos sarkokat, életet lehel az eldugott zugokba. A hajdani Kínában a nevetés színének tartották. A sárgákra úgy tekinthetünk, mint szellemi serkentőkre. Minden szobába jók, ahol teremtő munka vagy tanulás zajlik. Mégse vigyük túlzásba a sárga szín használatát, mert fejfájást okozhat. A sárga emeli a szoba hangulatát, az embereket boldoggá és vidámmá teszi, szóval bátran használhatjuk ott, ahol szórakozni és szórakoztatni szeretnénk.

forrás : Szurovecz Miklós
A citromsárga örömöt, napfényt és boldogságot áraszt. Tökéletes választás a konyhába, étkezőbe és a fürdőszobába is, ahol energizáló hatást eredményez, valamint barátságossá teszi a kis tereket. Annak ellenére, hogy a sárga egy vidám szín, nem szabad a fő színekkel kombinálni! Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek türelmetlenebbek egy sárga helységben és a babák sem szeretik (!). Nagy mennyiségben frusztráló hatása lehet és haragot kelthet az emberekben, így bánj vele mértékletesen! Ennek ellenére, ha megfelelően használod, tisztítja a tested és ösztönző hatással lesz rád mondjuk egy sárga fürdőszoba.

 

FEHÉR

 

Mi előtt kiválasztanád a tökéletes színt, tudnod kell, mely szín milyen jelentéssel bír.

Fehér (tisztaság, ragyogás)

Orvosok, menyasszonyok öltöznek ilyen színbe, a béke és a boldog haza színe. Lehetővé teszi a friss kezdetet, tiszta gondolatokat idéz, a rendetlenség és az akadályok feloszlatására ösztönöz, a mentális tisztasághoz segít hozzá.

fehér

Érdekesség: A harcművészet terén a fehéröves ember számít ártatlannak, mert még kezdő. A fehér alapvetően a színek hiánya; a részletezés kedvelésével jár. Érdemes megjegyezni, hogy keleten a gyász színe. Ennek ellenére a csit vonzó fény rokona, nagyon kívánatos szín a feng shui szerint. A távol-keletiek azonban nem mulasztják el kiegyensúlyozni egy másik, úgynevezett élő színnel.

forrás : Szurovecz Miklós

Festési szabályok

Szurovecz Miklós :
Festési szabályok:

Kétségtelenül a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lakás átalakításának. A színeknek hatalma van felettünk, meghatározzák hangulatunkat. Azonban ami jól mutat pár négyzetcentin, nem biztos hogy jól mutat a lakás összes falán.
színek DECORACION
Hogyan választhatod ki az ideális színt? Gondolj arra, melyek azok a színek, amelyekkel szereted körülvenni magad. Inspirálhat a bútor is, a kedvenc ruhadarabod vagy a természet.